Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest smaczne, syte i przepięknie pachnie! Szbkie w wykonaniu!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5677
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12268
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Kroimy na małe kawalki pierś z kurczaka, cebulę i pieczarki. Wrzucamy na patelnię doprawiamy przyprawą, solą, pieprzem i podsmażamy na oliwie z oliwek.
Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy ryż i podsmażamy wszystko ok 3 minuty.
Dodajemy wodę i dusimy aż ryż będzie miękki. Często mieszamy.
Kiedy ryż będzie już miękki dodajemy śmietanę, wszystko mieszamy i dusimy ok 3-5 minut.