Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest smaczne, syte i przepięknie pachnie! Szbkie w wykonaniu!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1402
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1402
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Kroimy na małe kawalki pierś z kurczaka, cebulę i pieczarki. Wrzucamy na patelnię doprawiamy przyprawą, solą, pieprzem i podsmażamy na oliwie z oliwek.
Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy ryż i podsmażamy wszystko ok 3 minuty.
Dodajemy wodę i dusimy aż ryż będzie miękki. Często mieszamy.
Kiedy ryż będzie już miękki dodajemy śmietanę, wszystko mieszamy i dusimy ok 3-5 minut.