Do góry

Dania główne Przepis na:

Gyrosik z patelni

Gyrosik z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3393

Dodano:

Odsłon: 1800

Jako, ze najlepszym z warzyw jest karkowka, tym razem gyros domowy z patelni :-) Pyszne i proste do zrobienia.

Składniki

  • karkowka bez kosci - 4 grubsze kotlety
  • olej rzepakowy
  • Kucharek, pieprz, czosnek granulowany,cebulka suszona
  • opcjon. kurkuma,czarnuszka i pietruszka ziel. suszona
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gyrosik z patelni

Przygotowanie

  1. Kotlety kroimy poprzecznie w paseczki, przyprawiamy i dajemy na patelnie. Podlewamy paroma lyzkami oleju. Smazymy na 7. Poczatkowo mieso pusci soki. nalezy smazyc mieszajac az do momentu odparowania sosu i tylko troszke skarmelizowac mieso.
    Nalezy uwazac, aby nie smazyc zbyt dlugo, gdyz mieso wyschnie.

    Podalam z ziemniaczkami puree.
    Bardzo smaczne.
    Polecam serdecznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 24 lipca 2016 I takie właśnie przepisy uwielbiam, proste i smaczne a nie jakieś nadęte, Bożka pozdrawiam :)

36 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń