Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-02-2017
Góra białka, omega-3 i witaminy A. Krótko zapiekany halibut w sosie szpinakowym, opcjonalnie z dodatkiem brokułów.
Delikatna sola w bukiecie warzyw. Na parze, więc zdrowo i jednogarnkowo. Ryby...
Odsłon: 857
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 1663
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 194
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 1891
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 831
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 100
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 194
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 1891
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 831
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 100
Składniki
Szpinak myję, lekko osuszam, siekam i wrzucam na rozgrzaną patelnię. Dodaję czosnek niedźwiedzi i odrobinę świeżo mielonego pieprzu. Mieszam aż zmięknie i puści sok. Jakieś 5 min.
Halibuta dokładnie myję, kroję na porcje, delikatnie solę, wkładam do naczynia żaroodpornego i zalewam sosem szpinakowym. Podoba mi się dużo zieleni na talerzu, a mam w lodówce gotowane brokuły (były wczoraj na obiad, więc zostawiłam kilka różyczek). Dorzucam je do naczynia z rybą (nie jest to konieczne).
Tak przygotowanego halibuta wkładam do piekarnika na 15 minut na 160 stopni. To bardzo delikatna ryba i szybko się piecze, wię tyle wystarczy 300-400gramom. Jeśli przygotowuję więcej porcji lub kawałki są duże, wydłużam czas pieczenia, ale nigdy nie piekłam dłużej niż 30 minut. Wyłożoną na talerz rybę, polewam sosem z pieczenia. Aneks: Halibut jest wystarczająco tłustą rybą i ten tłuszcz jest zdrowym tłuszczem, więc nie dodaję żadnych olejów, oliw ani masła - ani do sosu szpinakowego, a ni do ryby. Używam czosnku niedźwiedziego, bo daje delikatny aromat i nie zabija smaku ryby.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Dania główne
Tanioszki
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 18
Szybki obiad
Szybki obiad z trzech składników? Dodaj do nich ulubione zioła i gotowe! Taki...
Odsłon: 107955