Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańska paella"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 288
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 384
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 528
Polecam.
Odsłon: 848
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 288
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 384
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 528
Polecam.
Odsłon: 848
Składniki
Porcje kurczaka przysmaż na oliwie. Odłóż mięso na talerz, a na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę pokrojoną w grube krążki. Dodaj pokrojoną paprykę oraz plastry kiełbasy. Smaż 6–8 minut na średnim ogniu do zrumienienia. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą szafranu, pieprzem kajeńskim oraz papryką w proszku. Dodaj kurczaka i obrane ze skóry oraz drobno pokrojone pomidory. Całość zalej gorącym bulionem. Posól, popieprz, gotuj przez 10-15 minut.
Wyjmij kurczaka, wsyp ryż. Delikatnie wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj 10 minut, po czym ponownie dodaj kawałki kurczaka. Wrzuć krewetki i zielony groszek (powinien zanurzyć się w bulionie). Gotuj ok. 15 minut. Paella będzie gotowa, gdy krewetki staną się różowe, a ryż miękki. Przed podaniem skrop danie cytryną.
• 60 minut • dla 4 osób • cena ok. 65 złŹródło: Show