Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Hiszpańska paella z owocami morza"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Składniki
1. Krewetki i małże rozmroź, opłucz zimną wodą i dobrze osącz. Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj, pokrój w kostkę. Kiełbasę potnij w plasterki. Papryki rozetnij, oczyść z pestek, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory umyj, pokrój na cząstki.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Smaż na niej kurczaka i chorizo 3 minuty, zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu smaż 2 minuty paprykę, cebulę i 2/3 czosnku. Dodaj ryż i pomidory. Posyp przyprawą pimentón de la vera dulce.
Gorący bulion wymieszaj z szafranem. Zalej nim na patelni. Poczekaj, aż sos się zagotuje, zmniejsz płomień i pozostaw na kuchence jeszcze 10–15 minut.
Do składników na patelni dodaj kurczaka, chorizo, małże, krewetki i groszek (bez rozmrażania), dobrze wszystko wymieszaj. Gotuj paellę 10 minut. Jogurt wymieszaj z pozostałym czosnkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotową paellę posyp natką. Podawaj z sosem jogurtowo-czosnkowym.