Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hiszpańskie tapas na mały głód"
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45651
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23134
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1380
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45651
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23134
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1380
Składniki
• 10 minut • dla 4 osób • cena ok. 10 zł
Bagietkę pokrój w skośne kromki, skrop oliwą z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i lekko zrumień w piekarniku.
Pomidora sparz, obierz ze skóry, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w drobną kostkę, podsmaż chwilę, aby uzyskać konsystencję musu. Posól. Bagietki posmaruj pastą pomidorową. Na wierzchu połóż listki rukoli, plasterki szynki, kiełbasy lub krewetki, szczyptę tartego sera i oliwki. Całość zepnij patyczkami do koreczków.
Zamiast pasty pomidorowej możesz użyć popularnej w Hiszpanii tapenady: oliwki drobno posiekaj z kaparami, anchois, roztartym z solą czosnkiem. Całość utrzyj w moździerzu z sokiem z cytryny i oliwą.Źródło: Show