Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hiszpańskie tapas na mały głód"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Składniki
• 10 minut • dla 4 osób • cena ok. 10 zł
Bagietkę pokrój w skośne kromki, skrop oliwą z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i lekko zrumień w piekarniku.
Pomidora sparz, obierz ze skóry, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w drobną kostkę, podsmaż chwilę, aby uzyskać konsystencję musu. Posól. Bagietki posmaruj pastą pomidorową. Na wierzchu połóż listki rukoli, plasterki szynki, kiełbasy lub krewetki, szczyptę tartego sera i oliwki. Całość zepnij patyczkami do koreczków.
Zamiast pasty pomidorowej możesz użyć popularnej w Hiszpanii tapenady: oliwki drobno posiekaj z kaparami, anchois, roztartym z solą czosnkiem. Całość utrzyj w moździerzu z sokiem z cytryny i oliwą.Źródło: Show