Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Imbirowe kebabczety"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 163
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 163
Składniki
Cebulę obierz, bardzo drobno posiekaj. Ząbek czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij.
Mięso mielone dokładnie wymieszaj z cebulą, czosnkiem, jajkiem, kajzerką, musztardą i bułką tartą. Przypraw solą i pieprzem.
Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie. Nabieraj niewielkie porcje mięsnej masy, oblep nim patyczki, formując podłużne kebabczety.
Ułóż na rozgrzanej patelni grillowej lub na zwykłej, lekko natłuszczonej (a w sezonie na grillu). Równomiernie usmaż ze wszystkich stron. Podawaj z ulubioną surówką lub świeży mi warzywami.
Dzięki musztardzie imbirowej mają niepowta rzalny smak. Jeśli nie mamy takiej musztardy, możemy zastąpić ją zwykłą ostrą i wymieszać z niewielką ilością startego imbiru. Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie