Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 61
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4378
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 220
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 61
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4378
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 220
Składniki
Na smalcu podsmażyć pokrojone żołądki i rozdrobnioną cebulkę. Następnie wlać 1/2 litry wody. Żołądki przyprawić i dusić do miękkości. Rozetrzeć mąkę ze śmietaną i kilkoma łyżkami wody. Zawiesinę wlać do podrobów, energicznie zamieszać. Całość zagotować. Smacznego. Do zawiesiny można dodać odrobinę soli, wówczas mamy pewność, że śmietana się nie zetnie. :-)