Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycze żołądki w sosie

Indycze żołądki w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48531

Dodano:

Odsłon: 6614

Polecam :)

Składniki

  • indycze żołądki 1 kg
  • cebula 1 szt
  • śmietana 2 łyżki,
  • mąka 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • smalec 2 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na smalcu podsmażyć pokrojone żołądki i rozdrobnioną cebulkę. Następnie wlać 1/2 litry wody. Żołądki przyprawić i dusić do miękkości. Rozetrzeć mąkę ze śmietaną i kilkoma łyżkami wody. Zawiesinę wlać do podrobów, energicznie zamieszać. Całość zagotować.
    Smacznego.

    Do zawiesiny można dodać odrobinę soli, wówczas mamy pewność, że śmietana się nie zetnie. :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń