Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyjska chana masala"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 296
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 296
Składniki
Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż cebulę. Gdy się zarumieni, dodaj kumin, garam masala, imbir, kurkumę, kolendrę i czosnek. Smaż cały czas mieszając, aż przyprawy zaczną wydzielać aromat. Następnie dodaj ciecierzycę, rozgniecione pomidory i sól. Całość gotuj około 5 minut. Danie podawaj z ryżem wymieszanym z warzywami. Posyp natką pietruszki.Źródło: Na żywo