Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyjska chana masala

Indyjska chana masala

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Indyjska chana masala"

Składniki

  • cebula drobno posiekana
  • 15 dag ciecierzycy ugotowanej lub z puszki
  • posiekany ząbek czosnku
  • pół łyżeczki świeżego startego imbiru
  • pół łyżeczki garam masala
  • pół łyżeczki kuminu
  • 1/4 łyżeczki chili w proszku
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • sól do smaku
  • 20 dag pomidorów
  • pół pęczka posiekanej kolendry
  • oliwa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż cebulę. Gdy się zarumieni, dodaj kumin, garam masala, imbir, kurkumę, kolendrę i czosnek. Smaż cały czas mieszając, aż przyprawy zaczną wydzielać aromat. Następnie dodaj ciecierzycę, rozgniecione pomidory i sól. Całość gotuj około 5 minut. Danie podawaj z ryżem wymieszanym z warzywami. Posyp natką pietruszki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń