Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyjskie pierogi"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 56
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 893
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 56
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 893
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 321
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj. Dodaj kilka łyżek stołowych letniej wody i wyrób ciasto. Odstaw na czas przygotowania nadzienia. Ugotowane wcześniej w lekko osolonej wodzie ziemniaki przepuść przez maszynkę do mielenia. Groszek konserwowy rozgnieć widelcem i dodaj do ziemniaczanego piure. Do masy wrzuć dwa rozgniecione ząbki czosnku i dwie łyżeczki przyprawy masala.
Całość delikatnie wymieszaj. Z wcześniej przygotowanego ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozwałkuj je na placek i przekrój na pół. Sklej ze sobą prosty brzeg, formując stożek. Nałóż odpowiednią ilość nadzienia, a następnie zamknij pierożek, nadając mu kształt trójkąta.
Pierożki smaż na oleju rozgrzanym do 180 °C, do momentu, aż uzyskają złoty kolor (ok. 3 min). Najlepiej smakują na ciepło, podane z łagodnym dipem serowym lub pikantnym czosnkowym.Źródło: Na żywo