Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony z jabłkami"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 58
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1562
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 101
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Owiń folią i wstaw na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc do lodówki, aby skruszało.
Mięso obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Wlej gorący bulion, nakryj naczynie. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.
Jabłka umyj i obierz. Pokrój w dużą kostkę. Oprósz majerankiem. Wsyp jabłka do naczynia żaroodpornego tak, aby pokryły mięso. Piecz dalsze 30 minut.
Pokrój mięso i podaj na gorąco, np. z ryżem oraz surówką. Jeśli planujesz podać je na zimno, pokrój je następnego dnia. Plasterki będą wtedy idealnie cieniutkie.
<strong>Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,10 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie