Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony z jabłkami"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso opłucz, osusz. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Owiń folią i wstaw na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc do lodówki, aby skruszało.
Mięso obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Wlej gorący bulion, nakryj naczynie. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.
Jabłka umyj i obierz. Pokrój w dużą kostkę. Oprósz majerankiem. Wsyp jabłka do naczynia żaroodpornego tak, aby pokryły mięso. Piecz dalsze 30 minut.
Pokrój mięso i podaj na gorąco, np. z ryżem oraz surówką. Jeśli planujesz podać je na zimno, pokrój je następnego dnia. Plasterki będą wtedy idealnie cieniutkie.
<strong>Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,10 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie