Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk słodko-kwaśny"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85319
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4128
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7171
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85319
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4128
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7171
Składniki
Indyka pokrój na plastry, rozbij przez folię spożywczą. Obsmaż z obydwu stron na oleju.
Do garnka włóż mięso, wlej litr wody (indyk powinien być nią przykryty). Dodaj kostkę rosołową, oprósz ziołami prowansalskimi, słodką pap ryką, solą i cukrem.
Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Paprykę oczyść, pokrój w paski, dodaj do mięsa. wymieszaj, duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj przecier pomidorowy, zagęść mąką. Zagotuj, przypraw.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie