Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk słodko-kwaśny"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Indyka pokrój na plastry, rozbij przez folię spożywczą. Obsmaż z obydwu stron na oleju.
Do garnka włóż mięso, wlej litr wody (indyk powinien być nią przykryty). Dodaj kostkę rosołową, oprósz ziołami prowansalskimi, słodką pap ryką, solą i cukrem.
Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Paprykę oczyść, pokrój w paski, dodaj do mięsa. wymieszaj, duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj przecier pomidorowy, zagęść mąką. Zagotuj, przypraw.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie