Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk słodko-kwaśny"
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1723
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1723
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 329
Składniki
Indyka pokrój na plastry, rozbij przez folię spożywczą. Obsmaż z obydwu stron na oleju.
Do garnka włóż mięso, wlej litr wody (indyk powinien być nią przykryty). Dodaj kostkę rosołową, oprósz ziołami prowansalskimi, słodką pap ryką, solą i cukrem.
Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Paprykę oczyść, pokrój w paski, dodaj do mięsa. wymieszaj, duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj przecier pomidorowy, zagęść mąką. Zagotuj, przypraw.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie