Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk słodko-kwaśny"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Indyka pokrój na plastry, rozbij przez folię spożywczą. Obsmaż z obydwu stron na oleju.
Do garnka włóż mięso, wlej litr wody (indyk powinien być nią przykryty). Dodaj kostkę rosołową, oprósz ziołami prowansalskimi, słodką pap ryką, solą i cukrem.
Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Paprykę oczyść, pokrój w paski, dodaj do mięsa. wymieszaj, duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj przecier pomidorowy, zagęść mąką. Zagotuj, przypraw.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie