Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk w maladze"
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Składniki
Czosnek utrzyj z estragonem, łyżeczką soli, szczyptą pieprzu i pokruszonymi ziarnami jałowca. Natrzyj mięso, owiń folią i wstaw na godz. do lodówki. Zamarynowane mięso ułóż w brytfannie, polej stopionym masłem, przykryj folią aluminiową i piecz 20 min w 200oC, po czym obniż do 180oC. Podlej 1/2 szkl. gorącej wody, piecz do miękkości, podlewając sosem. Wyjmij mięso, sos ostudź. Usuń tłuszcz, sos podgrzej i przecedź.
Podgrzej malagę z goździkami, migdałami i rodzynkami, dodaj 3 łyżki sosu i żelatynę namoczoną w 2 łyżkach wody. Podgrzewaj, aż się rozpuści. Zimne mięso pokrój w plastry, ułóż na półmisku i zalej tężejącą malagą. Nakryj folią i wstaw do lodówki, by galaretka zastygła.Źródło: Świat kobiety