Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie szybkie, Jak czegoś brakuje w lodówce.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Kroimy cebulę i marchewkę w kostkę. Kroimy czosnek, miazdzymy. Wlewamy olej, podgrzewamy. Dodajemy marchewkę. Wsypujemy cebulę.Dajemy sól, by cebula szybko zmiękła.
Dodajemy mięso z indyka. Podsmażamy jakieś 10 minut. Dodajemy wodę i dusimy.
Gdy po około 20 minutach poddusilismy, dodajemy przyprawy. Wcześniej nie, by się nie przypaliły. Dajemy paprykę w proszku słodką. Kurkumę, pieprz, gałka, suszone pomidory, koncentrat pomidorowy. Na koniec dodajemy czosnek i smażymy z 15 minut. Najlepsze jest z makaronem. Żadne kaszy itp.Dodajemy majeranek, jeśli ktoś lubi.