Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk w mleku kokosowym"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8411
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8411
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Składniki
Utłucz w moździerzu ziarna pieprzu i kolendry. Dodaj curry, pieprz kajeński i wymieszaj. Drobno posiekaną papryczkę połącz z przyprawami. Dolej mleczko kokosowe.
Mięso umyj, ułóż w foremce i całe zalej przygotowaną marynatą. Przykryj naczynie folią i wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia odlej część marynaty i wstaw brytfankę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 20 minut. Później zmniejsz temperaturę do 180°C i trzymaj potrawę jeszcze pół godziny.
Co chwilę podlewaj indyka przygotowanym sosem z mleczka kokosowego. Danie podawaj z kaszą kuskus.Źródło: Super TV