Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk w mleku kokosowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Utłucz w moździerzu ziarna pieprzu i kolendry. Dodaj curry, pieprz kajeński i wymieszaj. Drobno posiekaną papryczkę połącz z przyprawami. Dolej mleczko kokosowe.
Mięso umyj, ułóż w foremce i całe zalej przygotowaną marynatą. Przykryj naczynie folią i wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia odlej część marynaty i wstaw brytfankę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz ok. 20 minut. Później zmniejsz temperaturę do 180°C i trzymaj potrawę jeszcze pół godziny.
Co chwilę podlewaj indyka przygotowanym sosem z mleczka kokosowego. Danie podawaj z kaszą kuskus.Źródło: Super TV