Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk w pomarańczach"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 310
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 75
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 310
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 75
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Przepis przysłała Aleksandra Jarocka z Pabianic.
Udziec umyj, osusz, natrzyj solą. Kilka łyżek keczupu wymieszaj z oliwą, przyprawą do grilla i suszem warzywnym. Natrzyj mięso. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Pomarańcze pokrój na plastry, cebule w piórka. W formie ułóż połowę plasterków pomarańczy i cebuli. Ułóż mięso. Piecz pod przykryciem około półtorej godziny w temp. 180°C.
20 minut przed końcem pieczenia odkryj, ułóż pozostałe plastry pomarańczy na udźcu.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie