Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk w pomarańczach"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 185
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 66
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 185
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 66
Składniki
Przepis przysłała Aleksandra Jarocka z Pabianic.
Udziec umyj, osusz, natrzyj solą. Kilka łyżek keczupu wymieszaj z oliwą, przyprawą do grilla i suszem warzywnym. Natrzyj mięso. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Pomarańcze pokrój na plastry, cebule w piórka. W formie ułóż połowę plasterków pomarańczy i cebuli. Ułóż mięso. Piecz pod przykryciem około półtorej godziny w temp. 180°C.
20 minut przed końcem pieczenia odkryj, ułóż pozostałe plastry pomarańczy na udźcu.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie