Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk w warzywach z kaszą

Indyk w warzywach z kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 697 Ocena: 6304

Dodano:

Odsłon: 2037

Filet z indyka duszony w bulionie z jesiennymi warzywami i podany z kaszą gryczaną.Pyszny i prosty obiad:)

Składniki

  • filet z indyka 70 dag
  • cukinia 2 szt średnie
  • papryka czerwona 2 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • bulion 200 ml
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka mielona słodka do smaku
  • papryka mielona ostra do smaku
  • kasza gryczana
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Indyk w warzywach z kaszą

Przygotowanie

  1. Fileta z indyka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami, mieszamy i odstawiamy na godzinę.
    Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso z indyka, pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Podsmażamy do czasu aż mięso straci różowy kolor. Następnie wlewamy gorący bulion i dusimy na małym ogniu do czasu aż mięsko będzie miękkie.
    Dodajemy pokrojoną cukinię oraz paprykę i dusimy razem do czasu aż warzywa uzyskają odpowiednią dla nas miękkość - niektórzy wolą cukinię prawie że surową a inni bardzo miękką. Doprawiamy do smaku.
    Fileta z indyka z warzywami podałam z gotowaną kaszą gryczaną ale równie dobrze smakuje z ziemniakami lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń