Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z indyka duszony w bulionie z jesiennymi warzywami i podany z kaszą gryczaną.Pyszny i prosty obiad:)
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18273
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 3257
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2621
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 235
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 368
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18273
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 3257
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2621
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 235
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 368
Składniki
Fileta z indyka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso z indyka, pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Podsmażamy do czasu aż mięso straci różowy kolor. Następnie wlewamy gorący bulion i dusimy na małym ogniu do czasu aż mięsko będzie miękkie. Dodajemy pokrojoną cukinię oraz paprykę i dusimy razem do czasu aż warzywa uzyskają odpowiednią dla nas miękkość - niektórzy wolą cukinię prawie że surową a inni bardzo miękką. Doprawiamy do smaku. Fileta z indyka z warzywami podałam z gotowaną kaszą gryczaną ale równie dobrze smakuje z ziemniakami lub ryżem.