Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z indyka duszony w bulionie z jesiennymi warzywami i podany z kaszą gryczaną.Pyszny i prosty obiad:)
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 126
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 318
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44827
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 126
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 318
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44827
Składniki
Fileta z indyka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso z indyka, pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Podsmażamy do czasu aż mięso straci różowy kolor. Następnie wlewamy gorący bulion i dusimy na małym ogniu do czasu aż mięsko będzie miękkie. Dodajemy pokrojoną cukinię oraz paprykę i dusimy razem do czasu aż warzywa uzyskają odpowiednią dla nas miękkość - niektórzy wolą cukinię prawie że surową a inni bardzo miękką. Doprawiamy do smaku. Fileta z indyka z warzywami podałam z gotowaną kaszą gryczaną ale równie dobrze smakuje z ziemniakami lub ryżem.