Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyk z brzoskwiniami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem, odstaw na chwilę. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
W rondlu rozgrzej olej. Porcjami obsmaż mięso. Dodaj pokrojone brzoskwinie wraz z syropem, przecier pomidorowy. Wsyp imbir, wymieszaj. Duś kilka minut. Przypraw do smaku.
Danie podaj z ryżem na sypko, udekorowane cząstkami brzoskwiń. Zamiast imbiru mielonego możesz wykorzystać świeży w korzeniu.
Kawałek (ok. 2 cm) obierz, drobniutko pokrój i podsmaż na oleju. Potem na tym tłuszczu porcjami smaż mięso.
<strong>Katarzyna Muras ze Skierniewic</strong>Źródło: Takie jest życie