Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z gruszką i kozim serem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4253
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4253
Składniki
Umyj mięso i osusz. Pierś z indyka oczyść z błon. Pokrój w grube plastry i dopraw. Następnie lekko skrop oliwą lub olejem i zostaw w lodówce na godzinę. Po tym czasie usmaż na patelni.
Jednocześnie do rondelka nalej 50 ml wody, dodaj pokruszony kozi ser oraz śmietanę. Gotuj na małym ogniu, stale mieszając. Gdy się połączą, odstaw na bok.
Gruszkę umyj i obierz ze skórki. Możesz też sparzyć ją i wtedy zostawić skórkę. Owoc pokrój na ćwiartki. Mięso polej sosem serowym, na nim zrób kleks z żurawiny. Całość udekoruj gruszką i gałązką tymianku.Źródło: Na żywo