Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z gruszką i kozim serem"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17395
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6228
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17395
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6228
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
Składniki
Umyj mięso i osusz. Pierś z indyka oczyść z błon. Pokrój w grube plastry i dopraw. Następnie lekko skrop oliwą lub olejem i zostaw w lodówce na godzinę. Po tym czasie usmaż na patelni.
Jednocześnie do rondelka nalej 50 ml wody, dodaj pokruszony kozi ser oraz śmietanę. Gotuj na małym ogniu, stale mieszając. Gdy się połączą, odstaw na bok.
Gruszkę umyj i obierz ze skórki. Możesz też sparzyć ją i wtedy zostawić skórkę. Owoc pokrój na ćwiartki. Mięso polej sosem serowym, na nim zrób kleks z żurawiny. Całość udekoruj gruszką i gałązką tymianku.Źródło: Na żywo