Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z gruszką i kozim serem"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4925
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4925
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Umyj mięso i osusz. Pierś z indyka oczyść z błon. Pokrój w grube plastry i dopraw. Następnie lekko skrop oliwą lub olejem i zostaw w lodówce na godzinę. Po tym czasie usmaż na patelni.
Jednocześnie do rondelka nalej 50 ml wody, dodaj pokruszony kozi ser oraz śmietanę. Gotuj na małym ogniu, stale mieszając. Gdy się połączą, odstaw na bok.
Gruszkę umyj i obierz ze skórki. Możesz też sparzyć ją i wtedy zostawić skórkę. Owoc pokrój na ćwiartki. Mięso polej sosem serowym, na nim zrób kleks z żurawiny. Całość udekoruj gruszką i gałązką tymianku.Źródło: Na żywo