Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z jabłkami i żurawiną"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mięso nacinam nożem wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Rozbijam lekko tłuczkiem.
Oprószam solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa układam plasterki jabłka. Mięso zwijam w roladę i związuję nićmi. Nacieram solą, pieprzem, ostrą mieloną papryką.
Roladę układam w naczyniu żaroodpornym, polewam olejem i przykrywam. Piekę 70-75 minut w temperaturze 180°C.
W czasie pieczenia kilkakrotnie polewam mięso wytworzonym sosem.
Żurawinę przekładam do garnka. Wlewam wino, wsypuję szczyptę soli. Gotuję na małym ogniu około 20 minut.
Dodaję miód, mieszam i chwilę gotuję.
Z pieczonej rolady zdejmuję nitkę. Mięso kroję w plastry. Polewam sosem żurawinowym.
110 min
Porcja 380 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 3 porcjeŹródło: Kobieta i życie