Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z jabłkami i żurawiną"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Mięso nacinam nożem wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Rozbijam lekko tłuczkiem.
Oprószam solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa układam plasterki jabłka. Mięso zwijam w roladę i związuję nićmi. Nacieram solą, pieprzem, ostrą mieloną papryką.
Roladę układam w naczyniu żaroodpornym, polewam olejem i przykrywam. Piekę 70-75 minut w temperaturze 180°C.
W czasie pieczenia kilkakrotnie polewam mięso wytworzonym sosem.
Żurawinę przekładam do garnka. Wlewam wino, wsypuję szczyptę soli. Gotuję na małym ogniu około 20 minut.
Dodaję miód, mieszam i chwilę gotuję.
Z pieczonej rolady zdejmuję nitkę. Mięso kroję w plastry. Polewam sosem żurawinowym.
110 min
Porcja 380 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 3 porcjeŹródło: Kobieta i życie