Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z jabłkami i żurawiną"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 451
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 451
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 110
Składniki
Mięso nacinam nożem wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat. Rozbijam lekko tłuczkiem.
Oprószam solą oraz pieprzem. Na płacie mięsa układam plasterki jabłka. Mięso zwijam w roladę i związuję nićmi. Nacieram solą, pieprzem, ostrą mieloną papryką.
Roladę układam w naczyniu żaroodpornym, polewam olejem i przykrywam. Piekę 70-75 minut w temperaturze 180°C.
W czasie pieczenia kilkakrotnie polewam mięso wytworzonym sosem.
Żurawinę przekładam do garnka. Wlewam wino, wsypuję szczyptę soli. Gotuję na małym ogniu około 20 minut.
Dodaję miód, mieszam i chwilę gotuję.
Z pieczonej rolady zdejmuję nitkę. Mięso kroję w plastry. Polewam sosem żurawinowym.
110 min
Porcja 380 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 3 porcjeŹródło: Kobieta i życie