Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z nadzieniem z wątróbki"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11781
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11781
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Mięso opłucz, osusz i wytnij w nim głęboką kieszeń.Natrzyj solą, pieprzem oraz roztartym czosnkiem.
Bułkę namocz w soku z po- marańczy, wątróbkę posiekaj, a masło utrzyj. zmiksuj z surowymi jajkami, wymieszaj z przyprawami, wódką oraz bakaliami.
Przygotowanym farszem napełnij kieszeń w mięsie.
Spiętą wykałaczkami pierś indyka ułóż w brytfannie. Skrop olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 90 minut, podlewając co jakiś czas sokiem pomarańczowym.
Gotowe danie podawaj np. z bukietem sałat.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax