Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z nadzieniem z wątróbki"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 465
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 231
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 465
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 231
Przepis dnia
Składniki
Mięso opłucz, osusz i wytnij w nim głęboką kieszeń.Natrzyj solą, pieprzem oraz roztartym czosnkiem.
Bułkę namocz w soku z po- marańczy, wątróbkę posiekaj, a masło utrzyj. zmiksuj z surowymi jajkami, wymieszaj z przyprawami, wódką oraz bakaliami.
Przygotowanym farszem napełnij kieszeń w mięsie.
Spiętą wykałaczkami pierś indyka ułóż w brytfannie. Skrop olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 90 minut, podlewając co jakiś czas sokiem pomarańczowym.
Gotowe danie podawaj np. z bukietem sałat.
Czas przygotowania: 120 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax