Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z warzywami i sosem koperkowym

Indyk z warzywami i sosem koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 3388

Bardzo szybkie i dietetyczne danie. Idealne do przygotowania po pracy w max 30 minut.

Składniki

  • Filet z indyka ok 400g
  • Mieszanka ulubionych mrozonych warzyw ok. 450g
  • Mieszanka przypraw do kurczaka orientalnego, papryka słodka i ostra
  • Sól, pieprz do smaku
  • Sos koperkowy:
  • Jogurt naturalny
  • Koperek
  • Sól pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Indyka kroimy na mniejsze kawałki, wsypujemy pół opakowania przyprawy, sporo papryki slodkiej i ostrej. Dodatkowo sól i pieprz do smaku (uwaga.. już dodaliśmy ostrą papryke) dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.

  2. Warzywa wrzucamy na patelnię (jeśli macie nieprzywierającą nie ma konieczności dodawania jakiegokolwiek tluszczu), smażymy chwilę do całkowitego odparowania wody i lekkiego zrumienienia.

  3. W tym czasie z jogurtu koperku oraz soli i pieprzu robimy lekki sos. (Ilość jogurtu zależy od Was... ja lubię dużo sosu więc używam większego kubeczka ...)

  4. Do podsmażnych warzyw dodajemy zamarynowanego indyka i smażymy jeszcze kilka minut (nie za dlugo żeby indyk nie zrobił się suchy).

  5. Gotowe warzywna przekładamy na talerz obok dajemy sos i obiadek gotowy :)

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń