Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i dietetyczne danie. Idealne do przygotowania po pracy w max 30 minut.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 569
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 88
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2726
Polecam.
Odsłon: 491
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 727
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 569
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 88
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2726
Polecam.
Odsłon: 491
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 727
Składniki
Indyka kroimy na mniejsze kawałki, wsypujemy pół opakowania przyprawy, sporo papryki slodkiej i ostrej. Dodatkowo sól i pieprz do smaku (uwaga.. już dodaliśmy ostrą papryke) dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
Warzywa wrzucamy na patelnię (jeśli macie nieprzywierającą nie ma konieczności dodawania jakiegokolwiek tluszczu), smażymy chwilę do całkowitego odparowania wody i lekkiego zrumienienia.
W tym czasie z jogurtu koperku oraz soli i pieprzu robimy lekki sos. (Ilość jogurtu zależy od Was... ja lubię dużo sosu więc używam większego kubeczka ...)
Do podsmażnych warzyw dodajemy zamarynowanego indyka i smażymy jeszcze kilka minut (nie za dlugo żeby indyk nie zrobił się suchy).
Gotowe warzywna przekładamy na talerz obok dajemy sos i obiadek gotowy :) Smacznego.