Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i dietetyczne danie. Idealne do przygotowania po pracy w max 30 minut.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5110
Składniki
Indyka kroimy na mniejsze kawałki, wsypujemy pół opakowania przyprawy, sporo papryki slodkiej i ostrej. Dodatkowo sól i pieprz do smaku (uwaga.. już dodaliśmy ostrą papryke) dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
Warzywa wrzucamy na patelnię (jeśli macie nieprzywierającą nie ma konieczności dodawania jakiegokolwiek tluszczu), smażymy chwilę do całkowitego odparowania wody i lekkiego zrumienienia.
W tym czasie z jogurtu koperku oraz soli i pieprzu robimy lekki sos. (Ilość jogurtu zależy od Was... ja lubię dużo sosu więc używam większego kubeczka ...)
Do podsmażnych warzyw dodajemy zamarynowanego indyka i smażymy jeszcze kilka minut (nie za dlugo żeby indyk nie zrobił się suchy).
Gotowe warzywna przekładamy na talerz obok dajemy sos i obiadek gotowy :) Smacznego.