Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z żurawiną"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1831
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 221
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6318
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1831
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 221
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6318
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Wyciąć wzdłuż dwa dość szerokie otwory. Mięso z nich drobno pokroić.
Szalotki obrać i posiekać. Usmażyć na złoty kolor na maśle. Dodać pokrojone mięso, żurawinę, zalać czerwonym winem, przykryć i chwilę razem dusić.
Zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień, odparować nadmiar wody. Zagęścić mąką, doprawić solą i pieprzem.
Farszem i łodygami selera naciowego wypełnić otwory w filecie, uformować ładny kształt pieczeni, związać. Piec 50 minut w 200°C, podlewając bulionem.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium