Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z żurawiną"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Wyciąć wzdłuż dwa dość szerokie otwory. Mięso z nich drobno pokroić.
Szalotki obrać i posiekać. Usmażyć na złoty kolor na maśle. Dodać pokrojone mięso, żurawinę, zalać czerwonym winem, przykryć i chwilę razem dusić.
Zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień, odparować nadmiar wody. Zagęścić mąką, doprawić solą i pieprzem.
Farszem i łodygami selera naciowego wypełnić otwory w filecie, uformować ładny kształt pieczeni, związać. Piec 50 minut w 200°C, podlewając bulionem.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium