Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z żurawiną"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Wyciąć wzdłuż dwa dość szerokie otwory. Mięso z nich drobno pokroić.
Szalotki obrać i posiekać. Usmażyć na złoty kolor na maśle. Dodać pokrojone mięso, żurawinę, zalać czerwonym winem, przykryć i chwilę razem dusić.
Zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień, odparować nadmiar wody. Zagęścić mąką, doprawić solą i pieprzem.
Farszem i łodygami selera naciowego wypełnić otwory w filecie, uformować ładny kształt pieczeni, związać. Piec 50 minut w 200°C, podlewając bulionem.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium