Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chce Wam zaproponować pyszny i niezwykle prosty deser, jabłkowe krążki. Te urocze krążki składają się z plasterków świeżych jabłek, ciasta francuskiego i wszystkich jesiennych smaków, które uwielbiamy. Rodzina będzie zachwycona tym pysznym deserem.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4059
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 213
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4059
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 213
Składniki
Umyte jabłka obrać ze skórki i pokroić na 1 cm plastry, w taki sposób jak pokazane jest na filmie. Za pomoca małego kieliszka lub nożem wyciąć, gniazda nasienne.
Przygotowane w ten sposób plastry jabłek przełożyć do miski z wodą, wymieszaną z sokiem z cytryny. W małej misceczce wymieszać cukier z cynamonem. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na paseczki o grubości 1cm.
Jabłka wyjąć z cytrynowej wody i osuszyć je za pomocą papierowego ręcznika. Następnie każdy z plasterków zanurzyć w cukrze z cynamonem. Można to zrobić z dwóch lub jednej strony.
Tak przygotowane plasterki jabłek owinąć paseczkami ciasta francuskiego i ułożyć na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plasterek posmarować białkiem i posypać z wierzchu pozostałym cukrem z cynamonem.
Jabłkowe krążki piec w nagrzanym piekarniku w 200 st. C przez około 20 – 25 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone ciasteczka wystudzić na kratce.