Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagnięcina po prowansalsku"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 215
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 164
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 215
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 164
Składniki
Do moździerza wsyp tymianek i rozmaryn, dodaj pokruszone liście laurowe i wlej kilka łyżek oliwy z oliwek. Całość rozetrzyj z kilkoma ząbkami czosnku. Marynatą natrzyj kawałki jagnięciny i włóż na noc do lodówki.
Zamarynowane mięso ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200 °C przez około 30 minut.
Po wyjęciu jagnięciny z piekarnika powstały w brytfance sos zlej do osobnego garnka. Przypraw go dodatkową ilością czosnku, tymianku i wlej białe wino. Wywar zagotuj i polej mięso zaraz po podaniu.Źródło: Na żywo