Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagnięcina po prowansalsku"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Składniki
Do moździerza wsyp tymianek i rozmaryn, dodaj pokruszone liście laurowe i wlej kilka łyżek oliwy z oliwek. Całość rozetrzyj z kilkoma ząbkami czosnku. Marynatą natrzyj kawałki jagnięciny i włóż na noc do lodówki.
Zamarynowane mięso ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200 °C przez około 30 minut.
Po wyjęciu jagnięciny z piekarnika powstały w brytfance sos zlej do osobnego garnka. Przypraw go dodatkową ilością czosnku, tymianku i wlej białe wino. Wywar zagotuj i polej mięso zaraz po podaniu.Źródło: Na żywo