Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowa tarta"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1196
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10005
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1196
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10005
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Składniki
Zimne masło posiekaj szybko ostrym nożem, dodaj żółtka, cukier i cukier waniliowy. Wsyp mąkę przesianą razem ze szczyptą soli. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, owiń folią i odłóż do lodówki na 30 minut.
Proszek budyniowy rozprowadź w szklance mleka. Resztę mleka zagotuj. Dodaj rozprowadzony proszek, ugotuj gęsty budyń, odstaw do lekkiego schłodzenia.
Dużą formę na tartę wylep schłodzonym kruchym ciastem, spód nakryj pergaminem i obciąż suchym grochem. Piecz około 20 minut w temp. 180 st.
Usuń z tarty pergamin i groch, napełnij korpus przestudzonym budyniem. Przebierz jagody, część odłóż, resztę rozłóż równomiernie na tarcie. Piecz 10 minut. Wyjmij i ostudź. Ozdób resztą owoców.
czas ok. 60 min; porcja – 300 kcal, cena 1,10 złŹródło: Świat kobiety