Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowa tarta"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 73
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 178
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 809
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 73
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 178
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 809
Składniki
Zimne masło posiekaj szybko ostrym nożem, dodaj żółtka, cukier i cukier waniliowy. Wsyp mąkę przesianą razem ze szczyptą soli. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, owiń folią i odłóż do lodówki na 30 minut.
Proszek budyniowy rozprowadź w szklance mleka. Resztę mleka zagotuj. Dodaj rozprowadzony proszek, ugotuj gęsty budyń, odstaw do lekkiego schłodzenia.
Dużą formę na tartę wylep schłodzonym kruchym ciastem, spód nakryj pergaminem i obciąż suchym grochem. Piecz około 20 minut w temp. 180 st.
Usuń z tarty pergamin i groch, napełnij korpus przestudzonym budyniem. Przebierz jagody, część odłóż, resztę rozłóż równomiernie na tarcie. Piecz 10 minut. Wyjmij i ostudź. Ozdób resztą owoców.
czas ok. 60 min; porcja – 300 kcal, cena 1,10 złŹródło: Świat kobiety