Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajeczna frittata z makaronem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28381
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28381
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Makaron spaghetti wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj na półtwardo ok. 10 minut. Odcedź.
Pomidor umyj, pokrój w drobną kostkę. Jajka roztrzep z majonezem. Dodaj pomidor, pieprz, sól, ore gano i bazylię, wymieszaj. Sosem zalej makaron, dobrze wymieszaj, aż cały makaron połączy się z jajkami.
Okrągłą formę o średnicy ok. 20 cm posmaruj tłuszczem (np. margaryną). Włóż masę makaronową. Kulkę mozzarelli pokrój na plasterki, ułóż na wierzchu. Zapiekaj 15-20 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie