Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajeczna zapiekanka z pomidorkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 697
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 697
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj na nim kaszę mazurską przez minutę. Zdejmij z ognia.
W dużym naczyniu wymieszaj jajka, jogurt i 2 łyżki mięty. Przypraw solą i pieprzem. Polej tą masą kaszę na patelni. Zmniejsz ogień. Dodaj pomidorki i groszek. Smaż pod przykryciem 8-10 minut.
Posyp zapiekankę fetą i trzymaj na ogniu jeszcze 4-5 minut. Podaj posypaną miętą.Źródło: Olivia