Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajecznica po bacowsku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Pokrój w kostkę chleb i słoninę. Najpierw stop słoninę na patelni. Wrzuć kostki chleba i zrumień je.
Roztrzep jajka z mlekiem, lubczykiem i oscypkiem. Zalej nimi grzanki, posól. Smaż, aż jajka lekko się zetną. Posyp posiekaną natką.
Grzanki pozostaną chrupiące, jeśli zalejesz jajkami skwierczące pieczywo, a ogień będzie na tyle duży, że jajecznica szybko się zetnie. Pamiętaj, by przez cały czas ją mieszać. Od razu podawaj!
Dla 4 osób, czas 10 min, 3 zł porcja, 320 kcal.Źródło: Olivia