Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajecznica po bacowsku"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27960
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27960
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Pokrój w kostkę chleb i słoninę. Najpierw stop słoninę na patelni. Wrzuć kostki chleba i zrumień je.
Roztrzep jajka z mlekiem, lubczykiem i oscypkiem. Zalej nimi grzanki, posól. Smaż, aż jajka lekko się zetną. Posyp posiekaną natką.
Grzanki pozostaną chrupiące, jeśli zalejesz jajkami skwierczące pieczywo, a ogień będzie na tyle duży, że jajecznica szybko się zetnie. Pamiętaj, by przez cały czas ją mieszać. Od razu podawaj!
Dla 4 osób, czas 10 min, 3 zł porcja, 320 kcal.Źródło: Olivia