Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka faszerowane tuńczykiem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na połówki. Wyjmij żółtka.
Kukurydzę oraz tuńczyka odsącz z zalewy. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odsącz i ostudź. Ananasy pokrój w drobną kosteczkę.
Przygotowane przełóż do salaterki. Wymieszaj. Dodaj majonez, przypraw solą oraz pieprzem. Sałatkę nałóż do przygotowanych miseczek z białek. Udekoruj koperkiem i natką.
Ugotowane żółtka możesz wykorzystać do przyrządzenia pasty jajecznej z majonezem oraz szczypiorkiem lub posypania dowolnej sałatki.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Nowej Wsi.</strong>Źródło: Bella Relaks