Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka faszerowane wątróbką"
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anita Wróblewska z Gór Bystrzyckich</strong>
• Wątróbkę mocz w mleku przez 10 minut. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na połówki. Żółtka wyjmij i odłóż do miseczki. Następnie osusz wątróbki, obtocz w mące i podsmaż na oleju. Odłóż do miseczki z żółtkami. Na pozostałym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż, aż się zeszkli. Żółtka, wątróbki i cebulę posiekaj w drobną kostkę, wymieszaj ze szczypiorkiem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Połówki jajek wypełnij powstałym farszem.Źródło: Dobry Tydzień