Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka po francusku"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 106
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31261
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Szynkę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Gotowe ciasto francuskie podziel na osiem kawałków, ułóż na natłuszczonej blasze. Boki lekko podnieś do góry. Do środka wsyp szynkę i trochę szczypiorku.
Do każdego wbij jajko, oprósz solą i pieprzem. Posyp serem. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200°C piekarnika, piecz 25 minut. Posyp resztą szczypiorku.
Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2,20 zł.
Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie