Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka po francusku"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 219
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 135
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 219
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 135
Składniki
Szynkę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Gotowe ciasto francuskie podziel na osiem kawałków, ułóż na natłuszczonej blasze. Boki lekko podnieś do góry. Do środka wsyp szynkę i trochę szczypiorku.
Do każdego wbij jajko, oprósz solą i pieprzem. Posyp serem. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200°C piekarnika, piecz 25 minut. Posyp resztą szczypiorku.
Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2,20 zł.
Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie