Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka w panierce z sosem musztardowym"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Bułkę tartą lekko posól. Surowe jajo roztrzep z mlekiem. Ugotowane na twardo i obrane jajka obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, obracając co chwilę, aby pięknie się przyrumieniły.
Masło rozpuść w rondelku, wsyp mąkę i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek. Wlej wywar warzywny, dołóż musztardę i całość dokładnie połącz. Mieszaj, aż sos zgęstnieje.
Brokuły oczyść i podziel na różyczki. Następnie ugotuj w osolonej wodzie. Gdy wystygną, pokrój je na małe kawałki. Boczek pokrój w kostkę i lekko podsmaż. Dodaj brokuły i wymieszaj.
Całość zalej sosem musztardowym. Warzywa z sosem wyłóż do salaterek. Na wierzch ułóż połówki jajek.Źródło: Na żywo