Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka w skorupce migdałowej"
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 22
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 297
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2516
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 22
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 297
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2516
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Składniki
Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, by jak najmniej uszkodzić skorupki. Ostro- żnie wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj.
Połowę płatków migdałowych posiekaj. Dodaj śmietanę, surowe jajko i posiekane jajka na twardo, połącz, przypraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Masą nadziej skorupki od jajek, obtocz w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,50 zł.
<strong>Przepis przysłał Zdzisław Modelewski z Woli Miedniewskiej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie