Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka w sosie koperkowym

Jajka w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48836

Dodano:

Odsłon: 2538

:)

Składniki

  • 2 jajka
  • Sos:
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml słodkiej śmietany
  • Sól ,pieprz ,cukier
  • Sok z cytryny
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka w sosie koperkowym

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać.

    Przygotować sos...

    Masło rozpuścić na patelni ,wsypać mąkę i smażyć na średnim ogniu 2 min ,tak żeby mąka się przyrumieniła. Ciągle mieszając ,powoli wlać bulion i gotować 5 min. Wsypać umyty i posiekany koperek i gotować jeszcze 2 min. Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami sosu i wlać do reszty. Doprawić do smaku solą ,cukrem ,pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dodać jajka ,gotować jeszcze 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 lipca 2014 Znowu ta paskudna szara otoczka na żółtkach-za długo gotujesz jaja.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń