Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 991
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12886
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 991
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12886
Składniki
Do gotującego bulionu wrzucamy umyty i posiekany drobno koperek (ja dodaję jeszcze dodatkowo łyżeczkę koperku suszonego) i gotujemy ok 3 min.Rozrabiamy mąkę w wodzie ze szczyptą soli (ok pół szklanki wody) tak by nie było grudek i wlewamy do sosu koperkowego energicznie mieszając.Po zagęszczeniu do pożądanej konsystencji przyprawić solą do smaku.
Jajka ugotowane na twardo obrać,przekroić wzdłuż i polać sosem.Można podawać z ziemniakami i marchewką,buraczkami,groszkiem lub według uznania.Smacznego