Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1049
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8752
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3139
Polecam.
Odsłon: 1944
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1049
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8752
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3139
Polecam.
Odsłon: 1944
Składniki
Do gotującego bulionu wrzucamy umyty i posiekany drobno koperek (ja dodaję jeszcze dodatkowo łyżeczkę koperku suszonego) i gotujemy ok 3 min.Rozrabiamy mąkę w wodzie ze szczyptą soli (ok pół szklanki wody) tak by nie było grudek i wlewamy do sosu koperkowego energicznie mieszając.Po zagęszczeniu do pożądanej konsystencji przyprawić solą do smaku.
Jajka ugotowane na twardo obrać,przekroić wzdłuż i polać sosem.Można podawać z ziemniakami i marchewką,buraczkami,groszkiem lub według uznania.Smacznego