Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31534
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1434
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31534
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1434
Składniki
Do gotującego bulionu wrzucamy umyty i posiekany drobno koperek (ja dodaję jeszcze dodatkowo łyżeczkę koperku suszonego) i gotujemy ok 3 min.Rozrabiamy mąkę w wodzie ze szczyptą soli (ok pół szklanki wody) tak by nie było grudek i wlewamy do sosu koperkowego energicznie mieszając.Po zagęszczeniu do pożądanej konsystencji przyprawić solą do smaku.
Jajka ugotowane na twardo obrać,przekroić wzdłuż i polać sosem.Można podawać z ziemniakami i marchewką,buraczkami,groszkiem lub według uznania.Smacznego