Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajko w krążku papryki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Paprykę umyj, osusz, zetnij czapeczkę, oczyść z nasion. Wytnij z niej obręcze o grubości ok. 1 cm. Bardzo krótko obgotuj je w osolonym wrzątku (2-3 min). Wyjmij, osusz.
Na patelni rozpuść trochę masła. Ułóż przygotowane obręcze. W każdą obręcz wbij jajko (najpierw wlej białko, potem żółtko). Oprósz świeżo zmielonym pieprzem, solą.
Nakryj patelnię i smaż aż białko się zetnie. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Podaj z chrupiącą bułeczką lub opieczonym tostem.
<strong>Czas przygotowania 20 min. Ilość porcji 3. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie