Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ugotować ryż, by nie był za twardy, nie sklejał się? Tajemnica tkwi w ilości wody, temperaturze i przykryciu. Wypłucz ryż przed jego gotowaniem. Dzięki temu ryż będzie mniej się sklejał. Płukaj tak długo, aż woda stanie się przeźroczysta. Na szklankę ryżu wlej 1,5 szklanki wody. Ryż brązowy wymaga jeszcze więcej wody, natomiast krótkoziarnisty mniej. Zagotuj ryż na średnim ogniu i nie przykrywaj go.Dopiero, gdy zacznie się gotować możesz zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Jeśli na ryżu będą robiły się dziurki, będzie to oznaczało, że wchłonął on całą wodę. Jeśli je zaobserwujesz, przykryj szczelnie pokrywkę, by para nie mogła się wydostać.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242756
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6888
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242756
Składniki