Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam takie placki kiedy zostało mi sosu z poprzedniego obiadu.Nie chciałam już jeśc nudnego makaronu czy ziemniaków.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 117
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną konserwę w słoiku, będzie peklowa...
Odsłon: 117
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 33
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 225
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce o dużych oczkach,boczek w paski a pieczarki w plasterki.Wszystko razem mieszamy dodając mąkę,jajko oraz przyprawy.Na rozgrzanym oleju kładziemy łyżką masę ziemniaczaną i smażymy z obu stron na złoto.
Takie placki można podać "same" albo z sosem-w tym wydaniu wydają mi sie bardziej smaczne.