Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam takie placki kiedy zostało mi sosu z poprzedniego obiadu.Nie chciałam już jeśc nudnego makaronu czy ziemniaków.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 624
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3941
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 624
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3941
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce o dużych oczkach,boczek w paski a pieczarki w plasterki.Wszystko razem mieszamy dodając mąkę,jajko oraz przyprawy.Na rozgrzanym oleju kładziemy łyżką masę ziemniaczaną i smażymy z obu stron na złoto.
Takie placki można podać "same" albo z sosem-w tym wydaniu wydają mi sie bardziej smaczne.