Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam takie placki kiedy zostało mi sosu z poprzedniego obiadu.Nie chciałam już jeśc nudnego makaronu czy ziemniaków.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1532
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231927
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1532
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231927
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce o dużych oczkach,boczek w paski a pieczarki w plasterki.Wszystko razem mieszamy dodając mąkę,jajko oraz przyprawy.Na rozgrzanym oleju kładziemy łyżką masę ziemniaczaną i smażymy z obu stron na złoto.
Takie placki można podać "same" albo z sosem-w tym wydaniu wydają mi sie bardziej smaczne.