Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam takie placki kiedy zostało mi sosu z poprzedniego obiadu.Nie chciałam już jeśc nudnego makaronu czy ziemniaków.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Ziemniaki trzemy na tarce o dużych oczkach,boczek w paski a pieczarki w plasterki.Wszystko razem mieszamy dodając mąkę,jajko oraz przyprawy.Na rozgrzanym oleju kładziemy łyżką masę ziemniaczaną i smażymy z obu stron na złoto.
Takie placki można podać "same" albo z sosem-w tym wydaniu wydają mi sie bardziej smaczne.