Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z boczkiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Żołądki dokładnie umyj i oczyść z błonek. Wrzuć do zimnego rosołu i powoli doprowadź do wrzenia. Gotuj, aż zmiękną. Odcedź i pokrój na cienkie plasterki. Wrzuć do rosołu. Dodaj kminek, listki, pieprz oraz sól do smaku.
Cebulę obierz, posiekaj. Boczek potnij w sporą kostkę. Razem z cebulą podsmaż na rumiano. Pozostałe warzywa obierz, umyj. Ziemniaki i marchewki pokrój na małe kawałki, brukselki zostaw w całości. Warzywa oraz cebulę z boczkiem wrzuć do gotującego się rosołu. Gotuj kolejne 20 minut na malutkim ogniu (tak by zupa tylko „mrugała”).
Przed podaniem możesz zabielić zupę śmietaną. Postaraj się też wyłowić ziarenka pieprzu.
Bez zapachu...
Razem z warzywami dodaj laskę cynamonu – pozbędziesz się nieprzyjemnego zapachu gotowanej brukselki.Źródło: Naj