Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z boczkiem"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Składniki
Żołądki dokładnie umyj i oczyść z błonek. Wrzuć do zimnego rosołu i powoli doprowadź do wrzenia. Gotuj, aż zmiękną. Odcedź i pokrój na cienkie plasterki. Wrzuć do rosołu. Dodaj kminek, listki, pieprz oraz sól do smaku.
Cebulę obierz, posiekaj. Boczek potnij w sporą kostkę. Razem z cebulą podsmaż na rumiano. Pozostałe warzywa obierz, umyj. Ziemniaki i marchewki pokrój na małe kawałki, brukselki zostaw w całości. Warzywa oraz cebulę z boczkiem wrzuć do gotującego się rosołu. Gotuj kolejne 20 minut na malutkim ogniu (tak by zupa tylko „mrugała”).
Przed podaniem możesz zabielić zupę śmietaną. Postaraj się też wyłowić ziarenka pieprzu.
Bez zapachu...
Razem z warzywami dodaj laskę cynamonu – pozbędziesz się nieprzyjemnego zapachu gotowanej brukselki.Źródło: Naj