Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z boczkiem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 108
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 108
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Składniki
Żołądki dokładnie umyj i oczyść z błonek. Wrzuć do zimnego rosołu i powoli doprowadź do wrzenia. Gotuj, aż zmiękną. Odcedź i pokrój na cienkie plasterki. Wrzuć do rosołu. Dodaj kminek, listki, pieprz oraz sól do smaku.
Cebulę obierz, posiekaj. Boczek potnij w sporą kostkę. Razem z cebulą podsmaż na rumiano. Pozostałe warzywa obierz, umyj. Ziemniaki i marchewki pokrój na małe kawałki, brukselki zostaw w całości. Warzywa oraz cebulę z boczkiem wrzuć do gotującego się rosołu. Gotuj kolejne 20 minut na malutkim ogniu (tak by zupa tylko „mrugała”).
Przed podaniem możesz zabielić zupę śmietaną. Postaraj się też wyłowić ziarenka pieprzu.
Bez zapachu...
Razem z warzywami dodaj laskę cynamonu – pozbędziesz się nieprzyjemnego zapachu gotowanej brukselki.Źródło: Naj