Roladki schabowe z boczkiem i jajkiem. Danie kuchni śląskiej.
Jaskółcze gniazda
Składniki
- 4 kotlety schabowe (po 1 cm każdy)
- 8 plasterków wędzonego boczku
- 4 jajka
- musztarda
- duża cebula
- 2 liście laurowe
- po kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
- sól ,pieprz
- mąka
- olej
Składniki
- 4 kotlety schabowe (po 1 cm każdy)
- 8 plasterków wędzonego boczku
- 4 jajka
- musztarda
- duża cebula
- 2 liście laurowe
- po kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
- sól ,pieprz
- mąka
- olej

Etapy przygotowania
Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i obieramy. Mięso rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,z jednej strony smarujemy musztardą. Na każdym plastrze mięsa rozkładamy po dwa plasterki boczku ,a na nich układamy po jednym jajku ,zwijamy w roladę i obwiązujemy nicią. Oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron ,po czym zalewamy wodą ,dodajemy posiekaną cebulę ,liście laurowe ,ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Dusimy na małym ogniu ok. 25-30 min. Podajemy z sosem z duszenia i ziemniakami z wody.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 316
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4785
Wielkopiątkowe specjały.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2513

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 63
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 316
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4785
Wielkopiątkowe specjały.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2513

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 63



Składniki
- 4 kotlety schabowe (po 1 cm każdy)
- 8 plasterków wędzonego boczku
- 4 jajka
- musztarda
- duża cebula
- 2 liście laurowe
- po kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
- sól ,pieprz
- mąka
- olej
Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i obieramy. Mięso rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,z jednej strony smarujemy musztardą. Na każdym plastrze mięsa rozkładamy po dwa plasterki boczku ,a na nich układamy po jednym jajku ,zwijamy w roladę i obwiązujemy nicią. Oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron ,po czym zalewamy wodą ,dodajemy posiekaną cebulę ,liście laurowe ,ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Dusimy na małym ogniu ok. 25-30 min. Podajemy z sosem z duszenia i ziemniakami z wody.