Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki schabowe z boczkiem i jajkiem. Danie kuchni śląskiej.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1038
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4676
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1333
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1038
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4676
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1333
Składniki
Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i obieramy. Mięso rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,z jednej strony smarujemy musztardą. Na każdym plastrze mięsa rozkładamy po dwa plasterki boczku ,a na nich układamy po jednym jajku ,zwijamy w roladę i obwiązujemy nicią. Oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron ,po czym zalewamy wodą ,dodajemy posiekaną cebulę ,liście laurowe ,ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Dusimy na małym ogniu ok. 25-30 min. Podajemy z sosem z duszenia i ziemniakami z wody.