Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki schabowe z boczkiem i jajkiem. Danie kuchni śląskiej.
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 26
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 33
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 26
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 33
Składniki
Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i obieramy. Mięso rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,z jednej strony smarujemy musztardą. Na każdym plastrze mięsa rozkładamy po dwa plasterki boczku ,a na nich układamy po jednym jajku ,zwijamy w roladę i obwiązujemy nicią. Oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron ,po czym zalewamy wodą ,dodajemy posiekaną cebulę ,liście laurowe ,ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Dusimy na małym ogniu ok. 25-30 min. Podajemy z sosem z duszenia i ziemniakami z wody.