Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tygodniu nie mam za dużo czasu na gotowanie dlatego obiady, które podaję moim bliskim muszą robić się "same", a jednocześnie muszą pysznie smakować. Przykładem takiego dania jest właśnie surowa wędzona karkówka zapiekana z warzywami - prawda, że brzmi pysznie
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31043
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3689
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5821
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31043
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3689
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5821
Składniki
Warzywa kroimy na kawałki, wsypujemy przyprawy, mieszamy. Karkówkę kroimy na plastry. Na dno żeliwnego garnka kładziemy kawałek masła i wlewamy whisky. W garnku przekładamy warstwami, mięso z warzywami. Garnek przykrywamy, wstawiamy do zimnego piecyka. Nastawiamy temperaturę na 200 stopni C, gdy osiągnie temperaturę zmniejszamy do 170-180 stopni C i pieczemy przez 1 godzinę. Garnek odkrywamy i pieczemy w 200 stopniach przez 10 minut, by mięso się zrumieniło. Całość posypujemy świeżymi ziołami.