Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tygodniu nie mam za dużo czasu na gotowanie dlatego obiady, które podaję moim bliskim muszą robić się "same", a jednocześnie muszą pysznie smakować. Przykładem takiego dania jest właśnie surowa wędzona karkówka zapiekana z warzywami - prawda, że brzmi pysznie
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 103
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 60
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4395
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6803
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 103
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 60
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4395
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6803
Składniki
Warzywa kroimy na kawałki, wsypujemy przyprawy, mieszamy. Karkówkę kroimy na plastry. Na dno żeliwnego garnka kładziemy kawałek masła i wlewamy whisky. W garnku przekładamy warstwami, mięso z warzywami. Garnek przykrywamy, wstawiamy do zimnego piecyka. Nastawiamy temperaturę na 200 stopni C, gdy osiągnie temperaturę zmniejszamy do 170-180 stopni C i pieczemy przez 1 godzinę. Garnek odkrywamy i pieczemy w 200 stopniach przez 10 minut, by mięso się zrumieniło. Całość posypujemy świeżymi ziołami.