Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jesienny dżem z dyni i żurawiny"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Obraną i oczyszczoną z nasion dynię pokrój w małą kostkę. Przełóż do miski, zalej sokiem z cytryny i zasyp cukrem żelującym. Odstaw na dwie godziny.
Zalej żurawinę rumem i odstaw na 2 godziny do nasiąknięcia. Włóż dynię do garnka i gotuj powoli, aż zmięknie. Pod koniec dodaj żurawinę z rumem, podgotuj i odstaw.
Napełnij tym słoiki. Dobrze zamknij i obróć dnem do góry. Poczekaj, aż ostygną, i obróć z powrotem.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średniŹródło: TV14