Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jesienny dżem z dyni i żurawiny"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 226
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Obraną i oczyszczoną z nasion dynię pokrój w małą kostkę. Przełóż do miski, zalej sokiem z cytryny i zasyp cukrem żelującym. Odstaw na dwie godziny.
Zalej żurawinę rumem i odstaw na 2 godziny do nasiąknięcia. Włóż dynię do garnka i gotuj powoli, aż zmięknie. Pod koniec dodaj żurawinę z rumem, podgotuj i odstaw.
Napełnij tym słoiki. Dobrze zamknij i obróć dnem do góry. Poczekaj, aż ostygną, i obróć z powrotem.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średniŹródło: TV14