Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny i kwaskowy sos idealnie komponuje się z delikatnym i rozpływającym się kaczym mięsem. Poezja!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3275
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3275
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
Skórę ponacinałam lekko nożem. Filety natarłam solą i pieprzem. Włożyłam je skórą do dołu do rondelka i na bardzo małym ogniu wytopiłam skórę do zrumienienia. Obróciłam piersi i przysmażyłam z drugiej strony. Odjęłam nadmiar tłuszczu. Do rondelka na pozostały tłuszcz dodałam mąkę i wymieszałam i lekko podsmażyłam. Piersi zalałam winem dodałam liście i ziela. Można podlać je wodą jeśli sos jest za gęsty. A teraz na dwie godziny można zapomnieć o kaczce. Pod koniec dobarwiłam sos sosem sojowym a dla kwaśności dodałam jeszcze melasy z granatów. Doprawiłam solą i pieprzem.
Smacznego :)