Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawny i kwaskowy sos idealnie komponuje się z delikatnym i rozpływającym się kaczym mięsem. Poezja!
Polecam.
Odsłon: 1039
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 817
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1039
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 817
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 117
Składniki
Skórę ponacinałam lekko nożem. Filety natarłam solą i pieprzem. Włożyłam je skórą do dołu do rondelka i na bardzo małym ogniu wytopiłam skórę do zrumienienia. Obróciłam piersi i przysmażyłam z drugiej strony. Odjęłam nadmiar tłuszczu. Do rondelka na pozostały tłuszcz dodałam mąkę i wymieszałam i lekko podsmażyłam. Piersi zalałam winem dodałam liście i ziela. Można podlać je wodą jeśli sos jest za gęsty. A teraz na dwie godziny można zapomnieć o kaczce. Pod koniec dobarwiłam sos sosem sojowym a dla kwaśności dodałam jeszcze melasy z granatów. Doprawiłam solą i pieprzem.
Smacznego :)