Do góry

Dania główne Przepis na:

Kacze pipki w sosie własnym

Kacze pipki w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50956

Dodano:

Odsłon: 6052

Kolejny przepis na żołądki drobiowe. Tym razem z kaczki. Mówimy Wam, wypas!

Składniki

  • 500 g kaczych żołądków
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka masła ghee
  • 300 g marchewki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pełna łyżka mąki
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kacze pipki w sosie własnym

Przygotowanie

  1. ięso kroimy na kawałki takie, jakie lubimy.

    Zalewamy zimną wodą (2-3 cm ponad poziom mięsa), lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Zbieramy szumowiny, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez 60 min.

    Marchewki kroimy w kostkę. Cebulę siekamy.

    Na rozgrzane masło wrzucamy marchew, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę, czosnek. Wsypujemy mąkę, rozprowadzamy wywarem (1 chochla), dodajemy do całości.

    Cały czas mieszając, zagotowujemy.

    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 13 grudnia 2019 Niewielu jest zwolenników podrobów, ale ja je bardzo lubię. Pamiętam z dzieciństwa walkę z rodzeństwem o podroby wyłowione z rosołu :)

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń