Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na żołądki drobiowe. Tym razem z kaczki. Mówimy Wam, wypas!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 275
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3461
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1845
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3571
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29507
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 275
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3461
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1845
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3571
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29507
Składniki
ięso kroimy na kawałki takie, jakie lubimy. Zalewamy zimną wodą (2-3 cm ponad poziom mięsa), lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Zbieramy szumowiny, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez 60 min. Marchewki kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy marchew, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę, czosnek. Wsypujemy mąkę, rozprowadzamy wywarem (1 chochla), dodajemy do całości. Cały czas mieszając, zagotowujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.