Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka marynowana"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 134
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 134
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Kaczkę opłukać, osuszyć. Cynamon, cukier, i roztarty z solą czosnek wymieszać z sosem sojowym, wódką oraz 2 łyżkami wody. Natrzeć tuszkę kaczki na zewnątrz i od wewnątrz. Trzymać w lodówce przez co najmniej 24 godziny.
Przełożyć mięso do brytfanki, dodać marynatę i 4 łyżki wody. Piec 90 minut w 180°C, często polewając pojawiającym się sosem.
Połowę sosu z pieczenia rozprowadzić winem i śmietaną, zagotować, zagęścić mąką. Kaczkę podzielić i podać z sosem.
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium