Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka marynowana"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 212
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 214
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5168
...ale pyszny.
Odsłon: 767
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 657
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 212
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 214
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5168
...ale pyszny.
Odsłon: 767
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 657
Składniki
Kaczkę opłukać, osuszyć. Cynamon, cukier, i roztarty z solą czosnek wymieszać z sosem sojowym, wódką oraz 2 łyżkami wody. Natrzeć tuszkę kaczki na zewnątrz i od wewnątrz. Trzymać w lodówce przez co najmniej 24 godziny.
Przełożyć mięso do brytfanki, dodać marynatę i 4 łyżki wody. Piec 90 minut w 180°C, często polewając pojawiającym się sosem.
Połowę sosu z pieczenia rozprowadzić winem i śmietaną, zagotować, zagęścić mąką. Kaczkę podzielić i podać z sosem.
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium