Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka w pomarańczach"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118542
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8567
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3157
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2358
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118542
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8567
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3157
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2358
Składniki
Kaczkę umyć, natrzeć solą i pieprzem. Plasterkami cebuli i 1 pomarańczy nadziać kaczkę, zaszyć. Ułożyć w brytfannie, podlać bulionem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 1 i 3/4 godziny w temperaturze 175°C.
Skórkę z jednej pomarańczy pociąć w paseczki, miąższ pokroić w półplasterki. Sok z ostatniej pomarańczy wymieszać z miodem i od czasu do czasu smarować nim kaczkę. Na 15 min przed końcem pieczenia dodać półplasterki pomarańczy i ziarenka pieprzu. Podawać z ryżem.
Przed podaniem potrawę warto fantazyjnie udekorować, np. plastrami cukinii lub gotowanej marchewki, jak na zdjęciu.
ok. 120 minŹródło: Twoje Imperium