Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w rozmarynie"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 207
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 55
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 266
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 207
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 55
Składniki
Przepis przysłała Marlena Jarocka z Pszowa
Piersi oddziel od skóry, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem, obłóż gałązkami rozmarynu. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż kaczkę na dużym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Zalej wodą, dodaj pokrojone warzywa, gotuj do miękkości ok. 50 min. Powstały sos możesz zagęścić śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie