Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w rozmarynie"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Przepis przysłała Marlena Jarocka z Pszowa
Piersi oddziel od skóry, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem, obłóż gałązkami rozmarynu. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż kaczkę na dużym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Zalej wodą, dodaj pokrojone warzywa, gotuj do miękkości ok. 50 min. Powstały sos możesz zagęścić śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie