Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w rozmarynie"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3889
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1019
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3889
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1019
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Przepis przysłała Marlena Jarocka z Pszowa
Piersi oddziel od skóry, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem, obłóż gałązkami rozmarynu. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż kaczkę na dużym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Zalej wodą, dodaj pokrojone warzywa, gotuj do miękkości ok. 50 min. Powstały sos możesz zagęścić śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie