Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka w sosie

Kaczka w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Kaczka w sosie"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z solą, pieprzem oraz kurkumą i przełóż na talerz.

  2. Na pozostałym tłuszczu zrumień pokrojone na drobne kawałki mięso. Dosyp orzechy i dolej sok z czarnych porzeczek rozrobiony z połową szklanki wody. Gdy płyn zacznie wrzeć, dorzuć kostkę rosołową.

  3. Po jej rozpuszczeniu zmniejsz ogień, wyciśnij sok z cytryny, dopraw całość cukrem i dodaj imbir starty na tarce o najmniejszych oczkach. Duś potrawę przez ok. godzinę.

  4. W tym czasie pokrój bakłażana w plastry, a brokuł podziel na różyczki. Ugotuj warzywa w garnku na parze. Gdy ostygną, wymieszaj je z pokrojonymi pomidorami.

  5. Gorącą kaczkę w sosie nałóż na talerz i podawaj z sałatką.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń