Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z mielonym mięsem i jajkiem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415075
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2454
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415075
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2454
Składniki
Mięciutka, aromatyczna, wspaniale się komponuje z wielowarzywnymi sałatkami. Przepis przysłała Irena Pancerz z Wojnicza.
Cztery jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Pozostałe białka oddziel od żółtek. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Mielone mięso, żółtka, czosnek i kajzerkę dobrze wyrób. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z farszem. Posyp przyprawą do mięsa mielonego, połącz, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Z kaczki delikatnie wyjmij kości, zaczynając od piersi. Skórę z mięsem zszyj, pozostawiając nieduży otwór. Napełnij mielonym mięsem i ugotowanymi jajka. Otwór zszyj. Kaczkę natrzyj vegetą, włóż do brytfanny.
Piecz 90 min w 190°C. Co piętnaś cie minut kaczkę polewaj powstającym sosem.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 18, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie