Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z mielonym mięsem i jajkiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Mięciutka, aromatyczna, wspaniale się komponuje z wielowarzywnymi sałatkami. Przepis przysłała Irena Pancerz z Wojnicza.
Cztery jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Pozostałe białka oddziel od żółtek. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Mielone mięso, żółtka, czosnek i kajzerkę dobrze wyrób. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z farszem. Posyp przyprawą do mięsa mielonego, połącz, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Z kaczki delikatnie wyjmij kości, zaczynając od piersi. Skórę z mięsem zszyj, pozostawiając nieduży otwór. Napełnij mielonym mięsem i ugotowanymi jajka. Otwór zszyj. Kaczkę natrzyj vegetą, włóż do brytfanny.
Piecz 90 min w 190°C. Co piętnaś cie minut kaczkę polewaj powstającym sosem.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 18, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie