Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka z mielonym mięsem i jajkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1552
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6145
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1552
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14943
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6145
Składniki
Mięciutka, aromatyczna, wspaniale się komponuje z wielowarzywnymi sałatkami. Przepis przysłała Irena Pancerz z Wojnicza.
Cztery jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Pozostałe białka oddziel od żółtek. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Mielone mięso, żółtka, czosnek i kajzerkę dobrze wyrób. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z farszem. Posyp przyprawą do mięsa mielonego, połącz, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Z kaczki delikatnie wyjmij kości, zaczynając od piersi. Skórę z mięsem zszyj, pozostawiając nieduży otwór. Napełnij mielonym mięsem i ugotowanymi jajka. Otwór zszyj. Kaczkę natrzyj vegetą, włóż do brytfanny.
Piecz 90 min w 190°C. Co piętnaś cie minut kaczkę polewaj powstającym sosem.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 18, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie